Ram Gopal Varma Question And Answers #28
271. Don’t create false
world around you.
Ans: Ok sir.
272. How can a person living
in this country say that he does not like it?
Ans: I like the country all
right. I only dislike people like you who live in it.
273. How does one deal with
fans?
Ans: There is no such thing
as fans. Every human being lives for himself and for his own gratification
alone. If an artist entertains them through his music, acting etc, they will
appreciate and pay money to him or her one way or the other, and the day
someone else does better they will move on. After Shahrukh entertained them for
a decade when Hrithik came in with Kaho Na Pyaar Hain it just took them one day
to tear off Shahrukh’s posters and put up Hrithik’s. And then later when some
of Hrithik’s films bombed they went back to Shahrukh. So what fans are we
talking about? They will just be there as long as your work interests or
entertains them.
The other kind of fans who
stick on to their idols irrespective of their work are those who strike a self
identity with a feeling of belonging to the said celebrity. They will be in the
category of a cult following which is very akin to following political ideology
or forming a radical group. This is particularly prevalent in the fans of South
stars. They develop a tendency to defend the star and get blind to his work.
Versions of this you can
see, for example in someone ardently defending R.D Burman’s music forever in
his life and he won’t even allow both himself and anyone else to even let
another music director’s work to be spoken higher. What he will be protecting
here is more a part of his own personality than R.D.Burman’s work itself.
I used to be obsessed with
Jaya Sudha a Telugu actress in my teens and I used to hate any other heroine’s
film working better than hers. So here it is not the work of the artist anymore
but it is my sense of belonging.
274. Do you prefer to let go
one arrow after the other without making sure it will hit the target?
Ans: I think you are a
little dated. I prefer a machine gun.
275. What will you define as
fresh ideas? New ideas?
Ans: Not necessarily. It
could be a new presentation of an old idea or an old packaging of a new idea.
276. Should you not go to a
hill station and think?
Ans: I don’t think from a
place. I think from my mind.
277. My humble request to
you sir, don’t make movies just for the sake of it.
Ans: And my humble request
to you Sir, please understand that if I don’t have the intelligence to
understand it myself your lecture won’t help me either. Instead of that my
humble request to you, Sir, is to spend that lecturing time on bettering
yourself in whatever you do, that is if you do anything at all in the first
place.
278. You should make a
special appearance in your film.
Ans: I know I don’t look good. But what you have suggested me to play……
Well it hurt me. I hope my girl friends won’t read what you wrote.
279. Why did you highlight
the artifacts in Phoonk?
Ans: If I have to explain that, the purpose was lost.
280. Who killed the new
contractor in Phoonk?
Ans: I am not sure but it could be the crow or maybe it’s the Nimboo. You
never know in these kinds of films.