Ram Gopal Varma Question And Answers #64
631. What is it about women
that attracts you so much to them?
Ans: I am attracted sexually to their feet, their toes, their ankles, their
heels, their calves, their knees and all this in the lower part of their legs.
The rest I will tell you some other time.
632. If say, films never
existed, what else would you be?
Ans: A dreamer and looser.
633. Why not do a film on
your philosophy?
Ans: Philosophy can only be in the mind.
634. How did the idea of the
way Mallik kills Saeed and Anees in Company in the car come?
Ans: From my observation of how a doctor gives an injection to a patient. I
wanted something very medical about Mallik lifting Saeeds left hand to place
the gun near his heart.
635. Where is your Factory?
Ans: Wherever I am.
636. How was the scene of threatening
the music director shot in Satya?
Ans: The psychological aspect: As the music director wakes up with the
phone ring, through the window we see the road which looks like any other road.
So as the voice is talking on the phone our attention is on the threatening
voice and his expressions but we also subconsciously register that a car came
onto the road and parked. As there is no background score change on the van’s
entry we take it for granted that the van is just a part of the atmosphere as
there is nothing unusual about a van being on the road.
Only when we see the spark near the van indicating gun fire and the window
cracking with the bullet do we realize that the person who is talking is
actually talking from the van. It was very necessary for that to be taken in a
single shot as otherwise it couldn’t have communicated the vulnerability of the
music director. Also by the time the gun fires one has seen the frame for a
long enough time that they will take it for granted and hence will get a jolt when
the gun fires. Also the angle of the camera creates an effect as if the viewer
is inside the room almost in the line of fire.
Technical aspect: The shot was actually taken in a perfect co-ordinated
timing with a gun firing a dummy bullet from the van and at the same time the
action director Allan Amin hiding behind the window on a slightly lower level
hitting the glass with a stone from a catapult.
637. If you don’t believe in
marriage why did you get married?
Ans: Stupid, unless I did how else do you think I would have got so much
gyan on the subject?
638. If I had enough money I
would have given it to you to make Aag again.
Ans: So see fellas, and you thought I was the only madcap in the world.
639. I couldn’t read
Nietzsche’s Zarathustra beyond 4 pages.
Ans: Well you need lot more than just a reading ability to understand
Nietzsche.
640. It was very intelligent
of you to shoot that Anupam Kher’s death scene by already placing a bullet mark
on his head and diverting our attention to the guy in the back.
Ans: Ahem! Did I ever say that I am not intelligent?