Ram Gopal Varma Question And Answers #8


71. In Sarkar Raj I feel like I have seen Anti–Fidel documentary of an American propaganda. I am really confused.
Ans: There is no need to be confused. I love America and what it propagates. I am a huge follower of Ayn Rand’s philosophy. It’s another matter that I don’t practice it.


72. That was a different RGV. That was a different time.
Ans:  Yes I change everyday and sometimes in a single day. That’s because I get bored very easily and mostly with myself.


73. You are making films for public not critics.
Ans: I don’t differentiate. Anyone whether he is a employed by a paper or a TV channel or a guy I meet on the road who has something to say about the film is a critic. If I feel like it and I think he merits an answer I will reply.


74. Majority of the audience have poor taste.
Ans: What you are actually saying is that only you have great taste. First of all I think it is wrong to think that the audience as a single entity. They are all particular individuals coming from various different backgrounds, sensibilities, state of minds and with their own emotional baggage etc… the factors which could influence their reaction over  a certain film would be highly variable, innumerable and not completely fathomable. That’s all the more reason that I do a film for myself and hope there will be enough people out there who will relate to it. Sometime they do. Many times they don’t.


75. I kept my two month old son at home and went to see your movie
Ans: I too like movies better than I like kids.


76. Is it true that the cameraman was running and breathing to make the scene more intense in the Shiva chase?
Ans: Hello! How can anybody run without breathing? We posted the breathing sound of Sudhakar on the shot which might have given you that feeling. Also the camera didn’t go through the leaf. I made the lens just hit it to give a cutting point.


77. I would like to know what happened between you and your critics?
Ans: Criticism


78. What happened to Shabari?
Ans: It is ready and would be released by September


79. Why do you bother to reply to critics?
Ans: -I want to reply to anybody who bothers me.


80. We are getting a lot of entertainment form your thought process.
Ans: Thanks!