Ram Gopal Varma Question And Answers #9


81. Please don’t forget my friend Celeste.
Ans: How can I forget anybody who liked Aag?


82. You should have showed what happened instead of Sarkar just narrating to Aishwariya.
Ans: I believe that it would have made it very informative instead I believe that to see the surprise and shock on Ashwariya’s face was more emotionally engaging for me.


83. The glimpse of humanity when Shankar knows that his wife is pregnant is too brief to know what he must be like
Ans: He is like what he is like.


84. I don’t know how to play cricket but I can have an opinion on how Dravid or Ganguly should lead the team.
Ans: Yes you are right but Dravid and Ganguly also can have an opinion of your opinion as at least they know how to play cricket better than you do.


85. Carry on man! Keep reminding us we are alive! Screw what we think.
Ans: Thanks a ton man. This is the greatest piece of advice I have ever received and I mean it from my heart.


86. One must think what was the state of mind when the director was making the film
Ans: I will elaborate on this vastly later on. It’s a very special and important observation.


87. Background score was a lift form Omen II. It’s evil.
Ans: Yes it is a lift like most of my ideas. There they used the Gregorian chants in a certain context which makes it sound evil. So this feeling of evilness comes from association and not because by themselves they are evil.


88. Shooter scene is a lift from Malayam film August One. I felt few more lifting I can’t place.
Ans: I haven’t seen or heard of that film. If I did and I liked it I would have lifted it. By the way each and every film of mine are lifts, not necessarily only from Hollywood, foreign, regional films but also from novels and stories I read, or incidents I heard form someone. Articles read in newspapers, magazine etc, scenes and situations I have been in or observed etc… etc. We are all born with a blank mind and whatever comes in comes from somewhere.


89. Shankar looks like an emotional fool when he opens his heart to a girl from America whom he met yesterday?
Ans: May be he has a weakness for worldly beauties.


90.The scene where the villains ask each other in Sarkar Raj “kya Karen?” is brilliant.
Ans: I lifted that scene form the movie Jungle Book where the vultures discuss what to do sitting on a branch.